Kuih Atas Hijau Bawah Putih - Koleksi Resepi Kuih Tradisi Orang Dulu Dulu
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Bahan lapisan atas putih : 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? 2 sudu makan minyak masak;
Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Bahan lapisan atas putih : Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; 2 sudu makan minyak masak;
1 sudu kecil pewarna hijau.
Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? 1 sudu kecil pewarna hijau. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Bahan lapisan atas putih : Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama.
2 sudu makan minyak masak; Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Bahan lapisan atas putih : Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 1 sudu kecil pewarna hijau.
1 sudu kecil pewarna hijau.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; 1 sudu kecil pewarna hijau. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Bahan lapisan atas putih : 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). 2 sudu makan minyak masak; Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
2 sudu makan minyak masak; 1 sudu kecil pewarna hijau. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Bahan lapisan atas putih : Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat.
Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit.
3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Bahan lapisan atas putih : 1 sudu kecil pewarna hijau. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit.
Kuih Atas Hijau Bawah Putih - Koleksi Resepi Kuih Tradisi Orang Dulu Dulu. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih.
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air.
Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; 2 sudu makan minyak masak;
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau.
Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus.
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
2 sudu makan minyak masak;
Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih.
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau.
Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar.
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Post a Comment for "Kuih Atas Hijau Bawah Putih - Koleksi Resepi Kuih Tradisi Orang Dulu Dulu"